Wie zijn wij

Wij zijn 3 musici die met veel passie muziek maken. We willen graag mensen raken met onze muziek, en we genieten van de interactie met ons publiek. Naast ons werk met Trio Amélie komen we elkaar ook tegen bij andere optredens. Zo speelden we in 2017 en 2018 mee met ” Elisabeth in Concert”, op Paleis ’t Loo en Paleis Soestdijk. Ook spelen we samen bij The New Symphonics o.l.v. Maurice Luttikhuis en bij Orchestra Particolare. Daarnaast musiceren we vaak in de orkestbak samen, bij de grote musicalproducties van Stage Entertainment.

 

 Mariëtte Laport

PSW_7446-6

     

behaalde in 1987 het diploma Docerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jean Decroos. Daarna ging ze naar Parijs, waar zij bij
Philippe Muller verder studeerde.
In Parijs was zij als celliste verbonden aan diverse orkesten en ensembles. Daarnaast werkte ze mee aan concerten, studio-opnames en tournees van vele artiesten, o.a. Johnny Halliday, Michel Legrand, Gilbert Bécaud, Michel Sardo, Richard Claydermann.

Sinds haar terugkeer in Nederland in 1999 speelde zij in de orkestbak bij bijna alle grote musicals van Joop van den Ende; Elisabeth, Oliver!, Titanic, Sound of Music, Aïda, Passion, Lion King, Tarzan, My Fair Lady, Les Misérables, Sunset Boulevard, Mary Poppins, Miss Saigon, Hij Gelooft in Mij, De Tweeling, Ciske de Rat en Fiddler on the Roof.

Daarnaast verleent zij als freelancer haar medewerking aan concerten en studio-opnames in zeer diverse bezettingen en muziekstijlen, van klassiek tot pop. Zo speelde zij bijvoorbeeld in 2012 en in 2017 met Willemijn Verkaik, in juni 2013 met Barbra Streisand in Ziggo Dome, en in 2016 met de originele Broadway-productie Pippin in Carré. Mariëtte remplaceert regelmatig in het metropole orkest.

Sinds 2016 is Mariëtte als celliste verbonden aan “muziek aan bed” : een muzikale, mobiele act waarbij met vier handen (en twee stokken) op één cello gespeeld wordt in (kinder-)ziekenhuizen.

Jenneke Tesselaar

studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Lex Korff de Gidts, Chris Duindam en Emmy Verhey. Daar haalde ze in 2001 haar 1e fase diploma. Daarna vervolgde ze haar studie aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Benzion Shamir, waar ze in 2003 haar opleiding afsloot het het 2e fase diploma.

Jenneke is een veelgevraagd remplaçante bij nederlandse orkesten. Zo heeft ze gespeeld met Het Gelders Orkest,
Orkest van het Oosten, Limburgs Symfonie Orkest, Radio Symfonie Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Kamerorkest, Ballet Orkest/Holland Symfonia, Rotterdams Philharmonisch Orkes, Metropole Orkest en Brabants Orkest.

Vanaf 2001 tot 2009 speelde Jenneke vast in het tango orkest van Danny Maando. Zij speelden een jaarlijkse theatertour, maakten tv en dvd-opnamen, en diverse losse optredens bij evenementen. Ook regelmatig naar het buitenland o.a. Japan (2003, 2005 en 2006), Finland (2006) Duitsland (2007) en China (2007)

Ook is Jenneke regelmatig te vinden als studiomuzikant voor cd opnamen van uiteenlopende producties en artiesten.

Ook speelt ze voor o.a. Wentink events, Stringz productions, Universal music, BMG, Joop van den Ende theaterproducties, PIT producties en Cor Bakker

In het kader daarvan gewerkt voor radio en tv-opnamen en diverse evenmenten met o.a. : Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Walon, Alain Clark, Ilse de Lange, The Kik, Paul de Leeuw, Simone Kleinsma, Marc Marie Huijbrechts, Rob de Nijs, Gordon, André Hazes, Guus Meeuwis, Fernando Lameirinhas, Tonny Eyk, Ivo Niehe, Antonie Kamerling, Ernst- Daniel Smid en vele anderen.

Mariëlle Nieuwenhuis

studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rien de Reede en Thies Roorda. In 1996 behaald ze daar haar DM diploma. In 1999 haalde ze het Uitvoerend Musicus diploma aan het Conservatorium van Utrecht.

 

Mariëlle remplaceerde bij diverse orkesten o.a. radio filharmonisch orkest, radio symfonie orkest, orkest van de koninklijke luchtmacht, marinierskapel der koninklijke marine. Ook was ze fluitiste bij theatergroep Flairck, naast fluit bespeelde ze hier vele blaasinstrumenten o.a. klarinet, fagot, didgeridoo, bamboefluiten, tinwhistles, saxofoon etc.

Momenteel is ze fluitiste bij de “Lion King” in scheveningen. Al sinds 1996 speelt ze producties voor Stage Entertainment, o.a. Miss Saigon, Elisabeth, Ciske de Rat, Beauty & the Beast, Mary Poppins, Tarzan. Daarnaast is ze 1e fluitiste het Orkest van de Nederlandse Douane. Ook verleent Mariëlle vaak haar medewerking aan koorconcerten, op o.a. tinwhistle.